Kulczyk Foundation Facebook profile Kulczyk Foundation Instagram profile Kulczyk Foundation Linkedin profile Kulczyk Foundation YouTube profile

ŻÓŁTY TALERZ

SGGW
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Lista ŻT
  • Scenariusze
  • Kontakt
  • Strona główna
  • ›
  • Facebook
  • ›
  • ,,Sezon na dynię” i potrawy z dyni to…

,,Sezon na dynię” i potrawy z dyni to…

Dodano: 23 lis 2016 o 11:09:01.

,,Sezon na dynię” i potrawy z dyni to główny temat listopadowych zajęć w Środowiskowym Ognisku Wychowawczym ,,Północ” , który odbył się 17 listopada 2016 roku. W warsztatach edukacyjno – kulinarnych uczestniczyli rodzice, dzieci a także Pani Kierownik Biblioteki w Koszalinie.
Głównym celem zajęć było promowanie zdrowego stylu życia , zwrócenie uwagi na wartości odżywcze warzyw rzadko spożywanych oraz integracji ze środowiskiem lokalnym. W części teoretycznej przedstawiono rolę warzyw w żywieniu , wartości odżywcze dyni, dyni ekologicznej, pestki dyni, olej z pestek dyni
i właściwości lecznicze pestek. W części praktycznej dzieci przyrządziły zupę z dyni oraz dżem dyniowo – morelowy.
Rodzice również przystąpili do przygotowania ciasta dyniowo – marchewkowego.
Podsumowaniem i zakończeniem warsztatów było zachęcenie dzieci i rodziców do analizy własnego sposobu żywienia oraz pytań: Co należałoby zmienić? oraz Moje nawyki żywieniowe. #żółtytalerz

« Wstecz

Kategorie aktualności

Ostatnie wpisy

  • Wyniki konkursu "ZDROWO NAKRĘCENI" II Edycja Dodano 2023-02-03 13:42:09.
  • Podsumowanie 2022 r. w Żółtym Talerzu Dodano 2023-01-17 23:18:43.
  • Coraz bliżej święta Dodano 2022-12-09 13:37:14.
  • KONKURS "ZDROWO NAKRĘCENI" – EDYCJA II Dodano 2022-10-27 15:56:45.
  • 9 milionów posiłków dla dzieci. Rusza 7. edycja programu Żółty Talerz Dodano 2022-09-20 23:01:01.
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Lista ŻT
  • Scenariusze
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone © Żółty Talerz 2023.
Polityka prywatności Projekt i wykonanie: Interfinity.