Kulczyk Foundation Facebook profile Kulczyk Foundation Instagram profile Kulczyk Foundation Linkedin profile Kulczyk Foundation YouTube profile

ŻÓŁTY TALERZ

SGGW
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Lista ŻT
  • Scenariusze
  • Kontakt
  • Strona główna
  • ›
  • Przepisy
  • ›
  • Sałatka z bobem i avocado

Sałatka z bobem i avocado

Dodano: 13 lip 2018 o 15:48:36.

SKŁADNIKI
2 PORCJE

  • 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • sałata dekoracyjna lub mieszanka sałat
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  • grzanki z pieczywa,
  • 4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano

PRZYGOTOWANIE
Bób opłukać, wrzucić na osolony wrzątek i ugotować do miękkości.
Bób obrać, awokado obrać i pokroić w kosteczkę. Sałatę poszarpać, wymieszać z połową winegretu i ułożyć na półmiskach, dodać awokado i bób, doprawić solą i pieprzem. Przygotować grzanki (można opiec w tosterze, na patelni lub w piekarniku), dodać do sałatki. Ugotować jajka i ułożyć na sałacie, posypać parmezanem i polać winegretem.

WINEGRET:
3 łyżki oliwy extra vergine
1,5 łyżki soku z cytryny
3 łyżeczki syropu klonowego (lub z agawy lub miodu)
sól i pieprz

Monika Węgrzyn, MOW Travel- podróże, edukacja, przygoda www.monikawegrzyn.pl

« Wstecz

Kategorie aktualności

Ostatnie wpisy

  • Wyniki konkursu "ZDROWO NAKRĘCENI" Dodano 2022-03-01 16:32:51.
  • Tłusty Czwartek Dodano 2022-02-26 23:30:27.
  • Ferie zimowe Dodano 2022-02-17 18:32:15.
  • Już 8 MLN posiłków od Kulczyk Foundation! Dodano 2022-01-29 00:27:14.
  • Dzień Babci i Dziadka Dodano 2022-01-21 15:32:02.
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Lista ŻT
  • Scenariusze
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone © Żółty Talerz 2022.
Polityka prywatności Projekt i wykonanie: Interfinity.