Kulczyk Foundation Facebook profile Kulczyk Foundation Instagram profile Kulczyk Foundation Linkedin profile Kulczyk Foundation YouTube profile

ŻÓŁTY TALERZ

SGGW
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Scenariusze
  • Kontakt
  • Strona główna
  • ›
  • Przepisy
  • ›
  • Sałatka z bobem i avocado

Sałatka z bobem i avocado

Dodano: 13 Lip 2018 o 15:48:36.

SKŁADNIKI
2 PORCJE

  • 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • sałata dekoracyjna lub mieszanka sałat
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  • grzanki z pieczywa,
  • 4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano

PRZYGOTOWANIE
Bób opłukać, wrzucić na osolony wrzątek i ugotować do miękkości.
Bób obrać, awokado obrać i pokroić w kosteczkę. Sałatę poszarpać, wymieszać z połową winegretu i ułożyć na półmiskach, dodać awokado i bób, doprawić solą i pieprzem. Przygotować grzanki (można opiec w tosterze, na patelni lub w piekarniku), dodać do sałatki. Ugotować jajka i ułożyć na sałacie, posypać parmezanem i polać winegretem.

WINEGRET:
3 łyżki oliwy extra vergine
1,5 łyżki soku z cytryny
3 łyżeczki syropu klonowego (lub z agawy lub miodu)
sól i pieprz

Monika Węgrzyn, MOW Travel- podróże, edukacja, przygoda www.monikawegrzyn.pl

« Wstecz

Kategorie aktualności

Ostatnie wpisy

  • MisjaFerie - relacja z Kreatywnego gotowania z Wandą Dodano 2021-01-16 17:43:28.
  • Kreatywne gotowanie z Wandą Dodano 2021-01-15 00:20:35.
  • Ferie z Żółtym Talerzem Dodano 2021-01-05 13:26:00.
  • Mikołajki z Żółtym Talerzem! Dodano 2020-12-07 22:17:53.
  • Żółty Talerz gotuje online! Dodano 2020-12-03 13:21:04.
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Scenariusze
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone © Żółty Talerz 2021.
Polityka prywatności Projekt i wykonanie: Interfinity.