Kulczyk Foundation Facebook profile Kulczyk Foundation Instagram profile Kulczyk Foundation Linkedin profile Kulczyk Foundation YouTube profile

ŻÓŁTY TALERZ

SGGW
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Lista ŻT
  • Scenariusze
  • Kontakt
  • Strona główna
  • ›
  • Przepisy
  • ›
  • Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Dodano: 13 lip 2018 o 15:51:12.

SKŁADNIKI
2 porcje

  • 450 g miąższu arbuza (bez pestek)
  • 150 g truskawek (opłukanych, bez szypułek)
  • sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki
  • 1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru
  • DO PODANIA (OPCJONALNIE)
    ser feta, grzanki, posiekane pistacje

PRZYGOTOWANIE
Arbuza, truskawki, sok z cytryny lub limonki, miętę i imbir włożyć do pojemnika blendera i krótko zmiksować na najmniejszych obrotach lub rozdrobnić za pomocą funkcji „pulsacyjnej” – tak aby pozostawić drobne kawałeczki arbuza i truskawek (jeśli chcemy, możemy też zmiksować chłodnik na gładki mus). Wstawić do lodówki.
Podawać z pokruszonym serem feta i grzankami, opcjonalnie także posiekanymi pistacjami.

www.kwestiasmaku.com

« Wstecz

Kategorie aktualności

Ostatnie wpisy

  • Wyniki konkursu "ZDROWO NAKRĘCENI" II Edycja Dodano 2023-02-03 13:42:09.
  • Podsumowanie 2022 r. w Żółtym Talerzu Dodano 2023-01-17 23:18:43.
  • Coraz bliżej święta Dodano 2022-12-09 13:37:14.
  • KONKURS "ZDROWO NAKRĘCENI" – EDYCJA II Dodano 2022-10-27 15:56:45.
  • 9 milionów posiłków dla dzieci. Rusza 7. edycja programu Żółty Talerz Dodano 2022-09-20 23:01:01.
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Lista ŻT
  • Scenariusze
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone © Żółty Talerz 2023.
Polityka prywatności Projekt i wykonanie: Interfinity.