Kulczyk Foundation Facebook profile Kulczyk Foundation Instagram profile Kulczyk Foundation Linkedin profile Kulczyk Foundation YouTube profile

ŻÓŁTY TALERZ

SGGW
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Scenariusze
  • Kontakt
  • Strona główna
  • ›
  • Przepisy
  • ›
  • Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

Dodano: 13 Lip 2018 o 15:51:12.

SKŁADNIKI
2 porcje

  • 450 g miąższu arbuza (bez pestek)
  • 150 g truskawek (opłukanych, bez szypułek)
  • sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki
  • 1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru
  • DO PODANIA (OPCJONALNIE)
    ser feta, grzanki, posiekane pistacje

PRZYGOTOWANIE
Arbuza, truskawki, sok z cytryny lub limonki, miętę i imbir włożyć do pojemnika blendera i krótko zmiksować na najmniejszych obrotach lub rozdrobnić za pomocą funkcji „pulsacyjnej” – tak aby pozostawić drobne kawałeczki arbuza i truskawek (jeśli chcemy, możemy też zmiksować chłodnik na gładki mus). Wstawić do lodówki.
Podawać z pokruszonym serem feta i grzankami, opcjonalnie także posiekanymi pistacjami.

www.kwestiasmaku.com

« Wstecz

Kategorie aktualności

Ostatnie wpisy

  • Kreatywne gotowanie z Wandą Dodano 2021-01-15 00:20:35.
  • Ferie z Żółtym Talerzem Dodano 2021-01-05 13:26:00.
  • Mikołajki z Żółtym Talerzem! Dodano 2020-12-07 22:17:53.
  • Żółty Talerz gotuje online! Dodano 2020-12-03 13:21:04.
  • Śniadanie na 5! Dodano 2020-11-27 13:16:43.
  • Strona główna
  • O programie
  • Gdzie działamy
  • Partnerzy
  • Konkurs
  • Scenariusze
  • Kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone © Żółty Talerz 2021.
Polityka prywatności Projekt i wykonanie: Interfinity.