Archiwum newsów
Sałatka ze szpinakiem, kozim serem i truskawkami
SKŁADNIKI garść szpinaku „baby” 200 g truskawek około 50 g sera koziego tzw. „rolady koziej” świeżo zmielony czarny pieprz 5 łyżek dobrego octu balsamicznego 1 łyżka miodu 4 łyżki drobno startego parmezanu PRZYGOTOWANIE Na talerzu położyć...
Warsztaty Żółtego Talerza w rozkwicie!
Na półmetku warsztatów dla Koordynatorów programu Żółty Talerz możemy powiedzieć z dumą: razem robimy świetną robotę. O tylu dowodach poświęcenia, oddania, bezinteresownej pomocy i zaangażowania dawno nie...
Ruszają warsztaty Programu Żółty Talerz!
Kończy się rok szkolny? To dobry moment na podsumowania i …warsztaty. Właśnie rozpoczynamy serię warsztatowych spotkań dla Koordynatorów Programu z całej Polski. Będziemy się uczyć i...
Uczymy dzieci jedzenia
440 kanapek znika codziennie w Szkole Podstawowej nr 4 im. Królowej Jadwigi w Ostrowie Wielkopolskim. Nie znika tak zwyczajnie! Na dużej przerwie, o g. 10.30, cała szkoła zasiada do drugiego śniadania. Maluchy łącza ławki w klasach, starsze spotykają się przy...
Żółty Talerz podczas projektu URBinclusion
Zdrowe, wiosenne kanapeczki, koreczki, mini tortille i przepyszna lemoniada ze świeżą miętą- to wszystko przygotowały dzieciaki ze Świetlicy Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Krakowie na warsztatach kulinarnych, które odbywają się regularnie w ramach Projektu...
Życzenia Świąteczne
Kochani ŻÓŁTOTALERZOWICZE życzymy Wam spokojnych słonecznych i przepysznych Świąt Wielkiej Nocy! Cudownych chwil spędzonych w rodzinnym gronie, niezapomnianych rozmów. Spokoju i radości w te wyjątkowe dni ale i wiele dobrego na po świąteczną naszą...
300 placówek Żółtego Talerza
12 tysięcy dzieci w prawie 300 placówkach w całym kraju korzysta z programu, który zapewnia posiłki najbiedniejszym dzieciom. Kulczyk Foundation od września 2016 roku przeznaczył na ten cel już ponad 16 milionów złotych. Program jest wsparciem funkcjonującego...
Lista Produktów Żółtego Talerza
Nasz „żółtotalerzowy” partner, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, przygotował listę zdrowych produktów, która pomoże Państwu komponować najlepsze posiłki dla dzieci. Oprócz całej gamy...
1,5 miliona posiłków i 10 mln zł w tym roku: Żółty Talerz pomaga żywić polskie dzieci!
Stało się! W tym miesiącu Żółty Talerz Kulczyk Foundation wydał półtoramilionowy posiłek licząc od jesieni 2016 roku kiedy to program wystartował. Mało tego – w 2018 roku na wsparcie żywienia dzieci fundacja Dominiki Kulczyk wyda 10 milionów złotych. –...
XVIII Charytatywnym Balu Dziennikarzy za nami
W sobotę, 3 lutego odbyło się największe wydarzenie towarzyskie karnawału, które w jednym miejscu i czasie gromadzi przedstawicieli wszystkich polskich mediów zjednoczonych we wspólnym, szczytnym celu. Blisko 500. znamienitych gości zawitało do Ufficio Primo, a...